De Projectinrichter | bezoek ook onze website voor

6 tips voor een geluid-proof kantoor

Je ziet ze steeds meer bij bedrijven, kantoortuinen. Grote loods-achtige ruimtes waar iedereen bij elkaar zit zonder afscheidingen. Hip zijn ze wel, maar ze kunnen ook zorgen voor irritaties vanwege geluidsoverlast. Aangezien je een groot deel van de dag doorbrengt op kantoor, is een goede en rustige werkplek van essentieel belang. Hierbij geven wij 6 tips om jouw kantoor optimaal in te delen om geluidsoverlast tegen te gaan.

1. Akoestische wanden voor concentratie

Met de komst van Het Nieuwe Werken is ook de akoestische wand populair geworden. Door een visuele scheiding tussen werkplekken te plaatsen kunnen concentratieplekken gecreëerd worden. En wanneer er gekozen wordt voor een akoestische wand, met geluidsabsorberend materiaal, wordt het werk comfort verhoogd.

2. Kwaliteit bureaustoelen met goede wieltjes

Bureaustoelen hebben vaak wieltjes en deze kunnen een hoop geluid veroorzaken, zeker op een harde ondergrond. Kies daarom voor een goede kwaliteit bureaustoel dito wieltjes, dat scheelt al een hoop.

3. Roldeurkasten en schuifdeurkasten

Roldeurkasten en schuifdeurkasten zijn perfect voor het archiveren van je documenten. Daarnaast kunnen ze ook van akoestische waarde zijn. Als je een rol- of schuifdeurkast van het juiste materiaal kiest kunnen ze ook omgevingsgeluid absorberen waardoor er geconcentreerder gewerkt kan worden.

Pami akoestische schuifdeurkast

4. Verplaats luidruchtige apparaten

Koffiezetapparaten, printers en kopieerapparaten kunnen voor veel geluidsoverlast zorgen. Verplaats deze apparaten dan ook naar een aparte ruimte die afgesloten kan worden. Zo staan ze ten eerste uit het zicht en voorkom je geluidsoverlast. Het is ook mogelijk deze apparaten in een aparte, verplaatsbare akoestische ruimte te zetten. Bijvoorbeeld in een kantoortuin.

5. Planten voor sfeer en minder omgevingsgeluid

De toevoeging van planten aan je kantoorinterieur helpt enorm bij de reductie van omgevingsgeluid op de werkvloer. Daarnaast geven planten het interieur een andere sfeer, zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit en daarmee een hogere productiviteit van de werknemers.

6. Vloerkleden en tapijt

Vloerkleden, tapijten en goede akoestische plafondtegels absorberen erg veel geluid. Daarnaast geven ze ook nog een gezellige en huiselijke sfeer in je kantoor. Heb je een bureaustoel met wieltjes en wil je jouw vloerkleed niet beschadigen? Overweeg dan een vloermat aan te schaffen.

FS Kantoorinrichting | Onderdeel van De Projectinrichter