De Projectinrichter | bezoek ook onze website voor

Breng sfeer aan in uw kantoor met deze 4 tips

De sfeer op kantoor is belangrijk voor u en uw werknemers. Als er een fijne sfeer hangt en uw werknemers zich op hun gemak voelen gaat de productiviteit omhoog. Vooral als de juiste sfeer wordt gecreëerd op de juiste plekken. Maar hoe doet u dat, en wat is daarvoor nodig? We geven u graag een paar tips:

Tip 1: Geef de muren een likje verf

Het is een gegeven feit dat kleur emoties beïnvloed doordat het associaties oproept. Dus waarom zou u hier geen gebruik van maken? Door op de juiste plekken de juiste kleuren toe te voegen kunt u precies de gewenste sfeer bereiken.

  • Roze werkt harmoniserend. Het is een goede plek voor plekken waar samengewerkt moet worden.
  • Paars heeft een stimulerende werking op de geest en is ideaal voor ruimtes waar creatieve processen moeten plaatsvinden.
  • Blauw werkt rustgevend en zorgt ervoor dat werknemers hun aandacht goed bij het werkt kunt houden.
  • Groen werkt stressverlagend en ontspant de ogen. Een groen kantoor werkt goed als er precisiewerk gedaan moet worden.
  • Oranje maakt mensen positief, creatief en productief. Een echte aanrader voor een vrolijk en jong kantoor.
  • Rood werkt activerend, maar gebruik het met mate. Teveel rood is erg prikkelend en vermoeiend.

infoland-groen

Tip 2: Gebruik het juiste meubilair

Je muren verven is een goedkope en snelle oplossing om meer sfeer in uw kantoor te creëren. Echter is dit nog maar het halve werk. Het meubilair is namelijk ook van cruciaal belang bij het creëren van de juiste sfeer in uw kantoor. Hierbij is het belangrijk om ervan bewust te zijn wat bepaalde type meubels met de sfeer doen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden per type sfeer:

Tip 3: Werk de kabels weg

Loshangende kabels kunnen de sfeer van een kantoor flink in de weg zitten. Het oogt rommelig en onprofessioneel. Dit is voornamelijk jammer omdat het niet lastig hoeft te zijn om alle kabels goed weg te werken. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om kabels netjes weg te werken, zodat ze niet in het zicht hangen. Voorbeelden hiervan zijn kabelclips en kabelgrepen welke gemakkelijk aan de onderkant van bureaus gemonteerd kunnen worden.

samen eten voor sfeer

Tip 4: Zorg voor een plek om samen te eten

Een fijne sfeer op kantoor heeft veel te maken met de onderlinge relatie tussen de werknemers. De lunch is een uitgelezen moment om een goede relatie tussen uw werknemers te stimuleren. Zorg voor een plek waar mensen gezellig samen kunnen lunchen, met comfortabele plekken en een goede lunch. Ronde tafels stimuleren een goed gesprek en fijn zittende kantinestoelen zorgen dat mensen liever even blijven hangen om met elkaar te kletsen.

 

FS Kantoorinrichting | Onderdeel van De Projectinrichter