De Projectinrichter | bezoek ook onze website voor

Het Nieuwe Werken, wat is het en hoe doe je het?

Werken waar, hoe en wanneer jij dat wilt, dat is Het Nieuwe Werken. Door de digitalisering kunnen werknemers plaats- en tijdonafhankelijk werken omdat ze fysiek op één plek zijn, en virtueel op de andere. Het stelt ze in staat flexibeler en efficiënter hun werk in te delen. Zo staan ze bijvoorbeeld geen uren in de file omdat ze besluiten hun werkdag later te starten. Graag leggen we je verder uit wat Het Nieuwe Werken is, en hoe jij het in je bedrijf kunt verweven.

Microsoft als voorloper van Het Nieuwe Werken

De verandering in mentaliteit en organisatiecultuur van Het Nieuwe Werken komt oorspronkelijk uit de ICT-sector. Microsoft introduceerde de term als eerste en is nog een van de voorlopers op dit gebied. In Nederland werd dit in de praktijk gebracht toen Microsoft hun nieuwe kantoor op Schiphol betrok. Vanaf dat moment konden creatieve meetings gehouden worden in zalen met zitzakken of luxe zitelementen en kwam er een grote variëteit aan werkplekken voor de verschillende soorten werkzaamheden die werden uitgevoerd.

Voordelen van Het Nieuwe Werken

Voor veel werknemers is de komst van Het Nieuwe Werken een positieve ontwikkeling. Het werk kan steeds flexibeler ingericht worden door thuis te werken en zelf de tijden te bepalen. Hierdoor wordt reistijd verminderd en kan er een beter balans gevonden worden tussen werk en privé. Maar ook voor de werkgever is Het Nieuwe Werken een goede trend. Door meer te vertrouwen op het belang van de output van je werknemers, in plaats van de aanwezigheid geef je jouw werknemer een grotere verantwoordelijkheid. Hierdoor kan het werkplezier en productiviteit bij de werknemer toenemen.

Het Nieuwe Werken verweven in jouw bedrijf

Als je Het Nieuwe Werken in jouw bedrijf wilt verweven is er meer nodig dan een laptop voor iedere werknemer en een online omgeving om alle documenten te delen. Met de komst van Het Nieuwe Werken verandert de rol van het management ten opzichte van de werknemer. Omdat de werknemer zijn werkzaamheden overal en altijd kan uitvoeren is de relatie met het management minder gebouwd op controle en meer op vertrouwen. Daarnaast wordt een groot beroep gedaan op de zelfdiscipline van de werknemer om een evenwicht te vinden in werk en privé. Om deze manier van werken te ondersteunen zijn er flexibele kantoorconcepten nodig.

Kantoorinrichting voor Het Nieuwe Werken

Om de optimale werkomgeving te creëren voor Het Nieuwe Werken moeten alle in- en externe factoren van een organisatie, het werk en de werkprocessen bekeken worden. FS Kantoorinrichting helpt bedrijven bij het invoeren van Het Nieuwe Werken met een gedetailleerd plan voor een nieuwe werkomgeving. Hierbij worden alle ruimtes optimaal benut en kan er kantoormeubilair van verschillende leveranciers ingezet worden waardoor inrichtingen in verschillende prijsklassen mogelijk zijn.

Benieuwd wat er in jouw bedrijf mogelijk is voor Het Nieuwe Werken? Neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.

FS Kantoorinrichting | Onderdeel van De Projectinrichter