De Projectinrichter | bezoek ook onze website voor
Werkplekken inrichten FS Kantoorinrichting

Werkplekken inrichten

Een goede werkplek is de basis van fijn en efficiënt werken. Het draagt bij aan een goede gezondheid en “werk” inspiratie. Hierbij is het van belang dat uw werkplek voldoet aan alle gestelde normen die binnen Nederland en Europa gelden (NEN-2449, EN-527 en NPR-1813). Hierdoor kunt u veel lichamelijke klachten voorkomen of verminderen. Omdat werkplekken beschikbaar zijn in eindeloos veel vormen, afmetingen, kleuren en prijzen helpen we u graag met het samenstellen van de juiste werkplek. Van de standaard hoogte instelbare werkplek tot de steeds meer verkochte zit- sta werkplekken.

Ergonomische werkplekken

Omdat we vaak een groot deel van de dag aan een werkplek doorbrengen om te werken is het belangrijk dat deze een goede lichaamshouding ondersteund. Hierbij is vooral het samenspel tussen bureau en bureaustoel erg van belang. De trend binnen ergonomische werkplekken is op dit moment een volledig instelbare bureaustoel in combinatie met een zit-/sta bureau. Zo kan er afgewisseld worden tussen zittend werken in een passende bureaustoel en staand werken aan een bureau die electrisch tot de juiste hoogte versteld kan worden. Ergonomie staat hoog in het vaandel bij iedere werkplek die wij inrichten.

De juiste bureaustoel kiezen

Het kiezen van de juiste bureaustoel staat bekend als één van de lastigste keuzes voor een werkplek. U wilt de juiste functionaliteiten hebben voor een niet al te hoge prijs. Daarnaast zijn er erg veel verschillende fabrikanten en verschillende prijsklassen. Omdat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet helpen we u graag bij het kiezen van de juiste bureaustoel. Met één telefoontje bent u vaak al heel wat wijzer.

Werkplek ruimte

Bij het inrichten van een werkplek moet u aan meer dingen denken dan alleen een bureau en een bureaustoel. Zo letten wij ook automatisch op de vorm van de ruimte, waar de deuren en ramen zitten en hoe de akoestiek is. Door dit allemaal goed op elkaar af te stemmen krijgt u een efficiënte werkplek die niet afleidt van de werkzaamheden.

Opbergruimte

Naast het plaatsen van meubilair waarop en waaraan gewerkt kan worden is het ook van belang om voldoende opbergruimte te hebben. Een opgeruimd kantoor werkt nou eenmaal het fijnst. Vaak zijn er veel slimme oplossingen te verzinnen om zo min mogelijk spullen in het zicht te hebben. Daarnaast is het goed om naast functionele opbergruimte ook na te denken over open kasten en promotieplekken, waar u juist uw werk wilt laten zien. Wij denken hier graag met u over mee bij het inrichten van uw kantoor.

FS Kantoorinrichting | Onderdeel van De Projectinrichter